Bruschetta z bobem

Grzanki pt. „zielono mi” z bobem, bazylią, musztardą francuską.
Idealne śniadanie, przekąska lub lekka kolacja.

Bruschetta z bobem
Bruschetta z bobem

Składniki:

2 kromki bagietki lub innego pieczywa
1/2 szklanki ugotowanego i obranego bobu
kilka listków świeżej bazylii
1 ząbek czosnku
1 łyżka musztardy francuskiej
1 łyżka oliwa z oliwek extra virgin
sól i pieprz
opcjonalnie plaster sera np. camembert

Wykonanie:

Bób ugotować do miękkości. Ostudzić i obrać.
Przygotować sos do bobu łącząc bazylię, drobno posiekany czosnek, musztardę, oliwę,
sól i pieprz.
Bób polać sosem i wymieszać.
Kromki bagietki delikatnie zgrillować lub podgrzać w piekarniku.
Następnie nałożyć porcję bobu z sosem.
Przykryć plasterkami ulubionego sera.

Smacznego!

Bruschetta z bobem
Bruschetta z bobem

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *