Koktajl z mango i arbuza

 

Koktajl z mango i arbuza
Koktajl z mango i arbuza

Składniki na 1 porcję:

Mały kubek schłodzonego jogurtu naturalnego
Dojrzałe, schłodzone mango
Szklanka zmiksowanego, schłodzonego arbuza
Kilka płatków migdałów (opcjonalnie)

Wykonanie:

1. Zmiksowany miąższ z arbuza wkładamy do zamykanego pojemnika i umieszczamy
go w zamrażalniku na ok. 1 godzinę.
Proponuję kilka razy przemieszać całą masę w czasie schładzania aby sok nie oddzielił
się od miąższu.
2. W  międzyczasie miksujemy blenderem mango i jogurt naturalny.
Fantazyjnie układamy warstwami w pucharku.

Dodatkowo posypałam go płatkami migdałów.

Pomysł na ten pyszny i orzeźwiający koktajl lub jak kto woli deser podpatrzyłam tu.
Smacznego!

 

Koktajl z mango i arbuza
Koktajl z mango i arbuza
Koktajl z mango i arbuza
Koktajl z mango i arbuza
Koktajl z mango i arbuza
Koktajl z mango i arbuza

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *