Kompot rabarbarowy

Kompot rabarbarowy
Kompot rabarbarowy

Składniki:

1 pęczek rabarbaru
2,5 litra wody
3/4 szklanki cukru (według upodobań)
szczypta cynamonu

Wykonanie:

Zagotować w garnku wodę z cynamonem.
Umyć, obrać i pokroić rabarbar na mniejsze kawałki.
Wrzucić do wrzątku i gotować do miękkości około 15-20 min.
Następnie kompot zdjąć z ognia i posłodzić do smaku.
Przecedzić i odstawić do ostygnięcia.
Najlepiej smakuje lekko kwaskowy i mocno schłodzony.
Smacznego!

Polecam również przepis na orzeźwiający napój miętowy.

 

 

Kompot rabarbarowy
Kompot rabarbarowy
Rabarbar
Rabarbar
Rabarbar
Rabarbar

7 odpowiedzi do “Kompot rabarbarowy”

  1. Dziękuję, butelka mnie urzekła stylem retro i zamknięciem.
    Tak, ja też przepadłam na punkcie domowej roboty kompotów. Szkoda tylko, że lato nie trwa 12 mc.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *