Mini ciasteczka z ciasta francuskiego i malin

Kilka dni temu przygotowałam takie oto słodkie maleństwa.
Niestety z powodu braku czasu nie udało mi się opublikować wpisu na blogu.
Nadrabiam już wszystkie zaległości i wracam do normalnego trybu dnia.
Ciasteczka te będą idealną propozycją na urodziny dziecka lub podwieczorek.
Maliny możemy zastąpić innymi owocami sezonowymi takimi jak tryskawki, jagody, morele.

Mini ciasteczka z ciasta francuskiego i malin
Mini ciasteczka z ciasta francuskiego i malin

Składniki:
Opakowanie ciasta francuskiego
Maliny
Serek homogenizowany waniliowy
Masło do wysmarowania formy
Formy do małych babeczek

Wykonanie:
Piekarnik rozgrzać do temp. 180°C.
Ciasto francuskie należy pociąć na niewielkie kwadraty, tak aby ich wielkość pasowała do  foremek.
Wkładamy po 2 kawałki pociętego ciasta i delikatnie dociskamy do brzegów.
Ciasteczka pieczemy przez 10 minut do złotego koloru.
Studzimy na kratce.
Następnie na środku upieczonego ciasta układamy łyżkę serka homogenizowanego
i przybieramy malinami.

Smacznego!

Mini ciasteczka z ciasta francuskiego i malin
Mini ciasteczka z ciasta francuskiego i malin
Mini ciasteczka z ciasta francuskiego i malin
Mini ciasteczka z ciasta francuskiego i malin
Mini ciasteczka z ciasta francuskiego i malin
Mini ciasteczka z ciasta francuskiego i malin

 

2 odpowiedzi do “Mini ciasteczka z ciasta francuskiego i malin”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *