Sorbet truskawkowy

 

Sorbet truskawkowy
Sorbet truskawkowy

Składniki:
0,5 kg dojrzałych truskawek + kilka sztuk do dekoracji
2-3 łyżki cukru pudru (opcjonalnie)
szczypta świeżo mielonego pieprzu (dla odważnych)

Wykonanie:
Truskawki z cukrem traktujemy blenderem do uzyskania jednolitej masy.
Przekładamy do pojemnika, wkładamy do zamrażalnika.
Po ok. 30 minutach wyjmujemy sorbet, miksujemy i ponownie wkładamy do zamrażalki.
Czynność powtarzamy 3-4 razy.

Sorbet będzie gotowy po ok. 3 godz.
Wierz deseru możemy posypać odrobiną świeżo zmielonego pieprzu.

W nadchodzącym sezonie owocowym zapraszam do wypróbowania przepisu na sorbet brzoskwiniowy
Smacznego!

Sorbet truskawkowy
Sorbet truskawkowy
Sorbet truskawkowy
Sorbet truskawkowy
Sorbet truskawkowy
Sorbet truskawkowy
Sorbet truskawkowy
Sorbet truskawkowy
Sorbet truskawkowy
Sorbet truskawkowy

 

 

 

 

 

5 odpowiedzi do “Sorbet truskawkowy”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *