Tosty zapiekane z jajkiem

 

Tosty zapiekane z jajkiem
Tosty zapiekane z jajkiem

Składniki:
6 kromek pieczywa tostowego
6 plasterków wędzonego boczku
ok. 120 g sera camembert
6 jajek
3 pomidorki koktajlowe
1 łyżka masła do formy
sól i pieprz
szczypiorek

Wykonanie:
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni C.
Formę do pieczenia muffinek lub kokilki smarujemy masłem.
Chleb tostowy ostrożnie rozwałkowujemy na płaski placek i umieszczamy w formie.
Kolejno, warstwami układamy plaster boczku, plaster sera, wpijamy jajko i połowę pomidora koktajlowego. Doprawiamy szczyptą soli i pieprzu.
Danie zapiekamy ok. 12 minut – do momentu aż jajko zetnie się odpowiednio.

Posypujemy szczypiorkiem i zajadamy!
Smacznego 🙂

Tosty zapiekane z jajkiem
Tosty zapiekane z jajkiem
Tosty zapiekane z jajkiem
Tosty zapiekane z jajkiem

 

 

Jedna odpowiedź do “Tosty zapiekane z jajkiem”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *